Pasulj u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

poslušajte

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U PASULJ OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo na TAJ način će biti MEKANO

A da bi bilo mekano morate da ispratite korake

Objavljeno: 19.02.2023. 10:02h

Ovakav pasulj domaćice do sada nisu spremale.

Jedna vrsta mesa daje poseban šmek.

A da bi bilo mekano morate da ispratite korake.

foto: Printscreen Youtube

Sastojci

Potrebno je:

450 g pasulja

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

1 struk praziluka

2 lovorova lista

300 g suvog mesa (krto ili rebra)

1 kašičica crvene mlevene paprike

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašika začina

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

2 kašike brašna

30 ml ulja

po ukusu so

10-tak zrnca kima

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu, neko je baca neko ne, ja je bacim. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka i praži luka te ih dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat ipo do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla. Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak. Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Staviti u tiganj ulje, zagrejati pa staviti brašno, propržiti, pazite da vam brašno ne izgori, prohladiti pa dodati mlevenu papriku, dobro promešati pa sipati u kuvani pasulj. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

PRIJATNO!

(Espreso/Recepti.com)