NJAMIII
ĆUFTE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO UBACITE 1 SASTOJAK U NJIH: Biće vam žao što ranije niste znali za OVAJ TRIK
Ono što retko koja žena zna jeste kako da budu msočne
Domaćice barem jednom nedeljno spremaju svojim najmilijima ćufte za ručak.
Ono što retko koja žena zna jeste kako da budu mekane.
Postoji jedan trik koji će vas zaseniti.
Svi volimo sočne ćufte, bilo da su pržene, pečene ili su pripremljene kao ćuftice sa sosom. Kada se umesi mleveno meso, ćuftice se uvaljaju u brašno i ostavljaju da brašno upiju oko 30 minuta, to je početak.
To ih čini ukusnijim i ne pregoreva ulje prilikom prženja. Najbolje je da mleveno meso ostane na hladnom 12 sati da upije aromu začina.
Mleveno meso može biti samo svinjsko meso ili mešavina govedine i svinjskog mesa, a poželjno je da bude mešano. Dodajte luk, nakvašeni hleb, jaje i začine. Umesto nakvašenog suvog belog hleba, možete da koristite narendani krompir bez preterivanja u količini.
Začini koje kožete da koristite i kombinujete su so, biber, kumin, čubar, origano, peršun ili drugi omiljeni proizvodi.
Evo i recepta za sočne ćuftice:
Potrebni proizvodi su:
Priprema:
Umesite mleveno meso u velikoj posudi. Luk narendajte, dodajte jaje, oceđeni nakvašeni hleb, so, čubar, biber, kumin i kiselo mleko sa sodom.
Pokrijte posudu prozirnom folijom i pustite meso da upije aromu začina 12 sati ili samo 30 do 60 minuta, ako se žurite.
Posudu izvadite, mokrim rukama formirajte kuglice, koje odozgo blago spljeskajte. U ovoj fazi možete odabrati način kuvanja - prženje, pečennje ili na roštilju. Bez obzira kako ih pripremili, nećete pogrešiti.
Ako ih pržite, zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane na 3/4 snage peći. Obavezno izvadite ćuftice na salvetu da upije višak masnoće.
Kada pržite ćuftice, ne bockajte ih viljuškom, kako im sok ne bi istekao, već ih samo okrećite viljuškom.
(Espreso/Bonaepti.rs)