Štrudla, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

probajte!

PRAVI SE 15 MINUTA, A JEDE U JEDNOM DAHU: Ovo je najbrži SLATKIŠ, davićete se u OVOME

Zato vam mi donosimo najmekši i najslađi recept za biskvit pravo iz bakine kuhinje

Objavljeno: 18.02.2023. 18:52h

Slatki i brzi slatkiši su uvek dobra ideja, ali recepte za iste nije jednostavno pronaći.

Zato vam mi donosimo najmekši i najslađi recept za biskvit pravo iz bakine kuhinje.

Potrebno je:

5 jaja

100 gr šećera

5 punih kašika brašna

1 kašičica praška za pecivo

70 ml ulja

korica limuna po želji

džem od kajsija ili bilo koji

biskvit

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo koricu limuna ulje i sve izjednačiti. Pleh od šporeta obložiti pek papirom i istresti testo i izjednačiti.

Peći na 200 stepeni C oko 15 min da porumeni. Istresti na krpu i uviti.

Kad se malo prohladi odviti premazati džemom i ponovo uviti. posuti prah šećerom Seći na rolatiće i sladiti se.

(Espreso/Srbija Danas)