nikad jednostavnije
RECEPT ZA PRINCES KROFNE: I iskusne domaćice se plaše da TESTO NE SPLASNE, ovako će vam uspeti iz PRVOG PUTA!
Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja
Niko ne može da odoli slatkom testu i neverovatnom vanila kremu, a princes krofne su jedna od tih fenomanilih poslastica čije mekano testo i odličan fil osvajaju na prvi zalogaj.
Ove kolače će deca obožavati, a vama će uspeti iz prvog pokušaja.
Za testo vam treba 5 sastojaka, a vanila krem se pravi od pudinga.
Za testo:
- 250 ml mleko
- 90 g maslaca
- prstohvat soli
- 140 g brašna
- 6 jaja
- Za fil:
- 500 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 70 g šećera
- 100 g vanilin šećera
- 200 g putera
- 150 g šećera u prahu
Priprema:
Pomešajte mleko, puter, so i kuvajte dok se sve ne sjedini. Isključite šporet i dodajte brašno, pa mešajte varjačom dok ne dobijte testo.
Sklonite sa vatre, pa postepeno dodajte jaja i posle svakog dodavanja umutite.
Sipajte u špric za kolače, pa napravite oblik puslice u plehu obloženom pek papirom.
Pecite na 160°C oko 40 minuta, vodite rčuna da ne otvarate vrata rerne jer mogu da "splasnu".
Mleko, puding, šećer i vanilin šećer pomešajte i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Pokrijte i ohladite na sobnoj temperaturi. Dodajte puter i umutite.
Testo presecite na pola, pa napunite filom i preklopite drugom polovinom testa. Pomešajte šećer u prahu sa 20 ml mleka i sjedinite.
Sipajte preko princes krofni.
(Espreso/Stvar ukusa)