Pasta, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuham ja, kuhaš ti

isprobajte

SRBI POLUDELI ZA ZELENOM PASTOM PREPUNOM VITAMINA: Gotova već za 15 minuta, bolji RUČAK još nisu SMISLILI

Kada je testenina gotova po želji dodajte još soli ili bibera, te je služite sa rendanim parmezanom

Objavljeno: 16.02.2023. 07:27h > 07:29h

Zelena pasta je sjajna ideja za brz ručak, za čiju pripremu će vam trebati najviše 20 minuta, a predstavlja savršen spoj ukusnog i zdravog obroka.

Možete koristiti testeninu po volji, ali najbolje je da to budu taljatele ili špagete, ali i omiljeni zeleniš, poput spanaća, brokolija, kelja ili graška. Ipak, ako izaberete grašak nek bude onaj iz konzerve, kako ne biste dugo čekali da se skuva, a evo ovog sjajnog recepta.

Sastojci:

300 grama testenine po izboru

200 grama bebi spanaća, brokolija ili kelja

50 grama mekanog sira (rikota, feta sir ili krem sir)

maslinovo ulje, so, biber

rendani parmezan

Priprema:

Posolite vodu i sačekajte da provri u većoj šerpi.

Ubacite povrće (brokoli, spanać) i kratko ga blanširajte. Posle nekoliko minuta povrće izvadite kuhinjskim hvataljkama, a potom u istu vodu dodajte testeninu po izboru.

U međuvremenu u blanširano povrće dodajte sir, sve zajedno ubacite u secka ili blender, dodajte začine po želji, malo maslinovog ulja i miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Kada je testenina skuvana, procedite je i vratite u šerpu. Dodajte sos i još minut ili dva kuvajte testeninu dodajući po potrebi malo vode u kojoj se ona prethodno kuvala.

Kada je testenina gotova po želji dodajte još soli ili bibera, te je služite sa rendanim parmezanom.

(Espreso/Žena blic)