isprobajte
SRBI POLUDELI ZA ZELENOM PASTOM PREPUNOM VITAMINA: Gotova već za 15 minuta, bolji RUČAK još nisu SMISLILI
Kada je testenina gotova po želji dodajte još soli ili bibera, te je služite sa rendanim parmezanom
Zelena pasta je sjajna ideja za brz ručak, za čiju pripremu će vam trebati najviše 20 minuta, a predstavlja savršen spoj ukusnog i zdravog obroka.
Možete koristiti testeninu po volji, ali najbolje je da to budu taljatele ili špagete, ali i omiljeni zeleniš, poput spanaća, brokolija, kelja ili graška. Ipak, ako izaberete grašak nek bude onaj iz konzerve, kako ne biste dugo čekali da se skuva, a evo ovog sjajnog recepta.
Sastojci:
300 grama testenine po izboru
200 grama bebi spanaća, brokolija ili kelja
50 grama mekanog sira (rikota, feta sir ili krem sir)
maslinovo ulje, so, biber
rendani parmezan
Priprema:
Posolite vodu i sačekajte da provri u većoj šerpi.
Ubacite povrće (brokoli, spanać) i kratko ga blanširajte. Posle nekoliko minuta povrće izvadite kuhinjskim hvataljkama, a potom u istu vodu dodajte testeninu po izboru.
U međuvremenu u blanširano povrće dodajte sir, sve zajedno ubacite u secka ili blender, dodajte začine po želji, malo maslinovog ulja i miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Kada je testenina skuvana, procedite je i vratite u šerpu. Dodajte sos i još minut ili dva kuvajte testeninu dodajući po potrebi malo vode u kojoj se ona prethodno kuvala.
Kada je testenina gotova po želji dodajte još soli ili bibera, te je služite sa rendanim parmezanom.
(Espreso/Žena blic)