ZA RUČAK
DODAJTE 1 POVRĆE U SVINJSKI GULAŠ I STALNO ĆETE GA TAKO SPREMATI: Topiće se U USTIMA, RECEPT će vas RASPAMETITI
Sada ćete videti kako se sprema sa svinjetinom na poseban način
Kod nas se sprema juneći, svinjski, pa i pileći gulaš.
Tradicionalno jelo na kojem su generacije odrasle.
Sada ćete videti kako se sprema sa svinjetinom na poseban način.
Gulaš je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako ne mora dugo da se kuva. Sočno meso u sosu sa povrćem je ručak koji će svi hteti da probaju. Još kada ga poslužite sa pire krompirom ili makaronama, onda je to potpuni pogodak. Prilog nije obavezan, ali u tom slučaju napravite domaću lepinju i poslužite vruću sa gulašem. Salata je isto dobra opcija, npr. zelena salata.
Sastojci:
700 g svinjetine
2 kašičice soja sosa
1 kašičica vorčester sosa
kim, so, biber
150 g crnog luka
150 g šampinjona
1/2 praziluka
1 paprika babura
3 čena belog luka
200 ml paradajz sosa
300 ml bujona
1 kašičica skroba
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa preko sipajte soja sos, vorčester sos i začinite. Dobro rukama promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte i ostavite da stoji nekih pola sata. Crni luk, pečurke, beli luk, praziluk i papriku iseckajte. U zagrejanom tiganju na malo ulja prvo propržite meso, pa ga izvadite. U isti tiganj dodajte pečurke i luk. Kada se prodinstaju sipajte paradajz sok. Zatim dodajte papriku i beli luk. Kada se sve to prodinsta stavite u šerpu u koju ste preručili meso. dodajte bujon, a skrob pomešajte sa vodom, pa sipajte i to. Ako želite dodajte i čili sosa malo. Kuvajte nekih 5-10 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)