Pohovanje piletine, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

NJAM NJAM

PRE POHOVANJA BELOG MESA OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Malo ko zna da je to prava CAKA za HRSKAV UKUS

Toliko je pikantno i hrskavo da će vam krenuti voda na usta

Objavljeno: 15.02.2023. 21:51h > 22:11h

Ovakvo pohovano belo meso domaćice još nisu imale priliku da spremaju.

Toliko je pikantno i hrskavo da će vam krenuti voda na usta.

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a najpopularnije je svakako pohovano. Svaka domaćica ima svoj recept za pohovanje, ali isprobajte i ovaj, sigurno će vam se dopasti. Tajna je u začinima, a jednostavnije je za pripremu, koristi se manje sudova i manje ulja. Bitno je da izlupate meso, da ono bude tanko, jer ćete tako kraće pržiti.

Sastojci:

400 g pilećeg filea

1/3 kašičice suvog đumbira

1/2 kašičice dimljene paprike

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašike susama

1/2 kašičice italijanskog začina

1 jaje

1 kašičica soli

foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

malo biber

1 kašika brašna

prezle

Priprema: Isecite meso na šnicle, pokrijte provdinom folijom i izlupajte čekićem za meso. U jaje dodajte đumbir, dimljenu papriku, beli luk u prahu, susam, italijanski začin, so i biber, kao i brašno i dobro sjedinite. Uvaljajte meso u dobijenu smesu, pa u prezle, pa pržite na malo ulja po 3 minuta sa svake strane.

(Espreso/Stvar ukusa)