preukusne
OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT ZA KUPUS KIFLICE: Caka MEKANOG testa se KRIJE U OVOME
Kada vidite koliko su mekane stalno ćete ih tako spremati
Testa se kod nas redovno jedu i domaćice uživaju da spremaju kiflice, pita i domaćice hleb za svoje ukućane.
Ovaj recept za kupus kiflice će vas oboriti sa nogu.
Kada vidite koliko su mekane stalno ćete ih tako spremati.
Testo:
1/2 kg brašna
1 kockica kvasca
200 ml mleka
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
100 ml ulja
1 jaje
Fil:
125 g margarina (maslaca)
2 žumanceta
(belanca ostaviti za premazivanje kiflica)
1/2 čaše od 180 g kisele pavlake
2 kašike brašna
1 kašičica soli
400 g sira
Priprema
Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, razdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne. U vanglicu staviti brašno. Dodati so, ulje, jaje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti ga da udvostruči svoju zapreminu.
Fil: Dok čekamo da testo naraste pravimo fil. U odgovarajućoj posudi penasto umutimo margarin (maslac), pa dodamo žumanca i mućenjem (viljuškom) dobro sjedinimo. Dodamo kiselu pavlaku, brašno i so , pa sve sjedinimo.
Naraslo testo prebacimo na pobrašnjenu radnu površinu i podelimo ga na dva dele. Prvi deo testa razviti u obliku pravougaonika, tanko, i premazati sa polovinom fila. Preko fila krupno narendati 200 g sira i rukom ga malo utapkati u fil.
Zatim ovako pripremljeno testo uviti u rolat. Rolat iseći u cik cak formi, u trouglove. Isečeno testo poređati u pleh, preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.
Kiflice ostaviti da malo narastu. Za to vreme uključiti rernu, da se zagreje na 180 stepeni. Narasle kiflice premazati (sa svih strana) umućenim belancima, posuti susamom i staviti da se peču.
Pečene kiflice izvaditi, prekriti krpom i ostaviti 10-ak minuta. Poslužiti uz jogurt, ajvar...
(Espreso/Recepti.com)