za ručak
OVAJ TRIK SA BEČKIM ŠNICLAMA SVE KUVARICE MORAJU DA ZNAJU: Da bi meso bilo HRSKAVO obavezno stavite 1 SASTOJAK
Da bi vam bila hrskava morate da dodate jedan sastojak u meso
Bečka šnicla je specijalitet u kojem cela porodica uživa.
Nema bolje ideje za ručak još ako na to dodate i krompir pire.
Da bi vam bila hrskava morate da dodate jedan sastojak u meso.
Izaberite veliko parče mesa, jer se, kao što verovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme. Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.
Stručnjaci kažu da je kvalitetna Bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sedeli na njoj ne bi ostavila trag na pantalonama!
Pre nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje da se malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati pre valjanja u prezle i prženja.
Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili aleve paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni.
Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu.
Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom, piše the guardian.com.
Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi.
(Espreso/Stvar ukusa)