NJAMI
U PROJU DODAJTE ISECKANU SLANINU I OVO POVRĆE: Ništa ukusnije nećete jesti, tvrde da je BOLJA od one SA SIROM
Sjajan zalogaj
Sastojci
za 3 osobe
2 jaja
2 dcl (1 šoljica) jogurta
pola šoljice ulja
pola kašičice soli
1 kašičica suvog vlašca
pola kesice praška za pecivo
150 gr feta sira
80 gr domaće, dimljene slanine (sto masnije, to bolje)
3 kisela krastavčića (količina zavisi od ukusa)
1 šoljica sitnog kukruznog brašna
1 šoljica krupnog kukuruznog brašna
malo parmezana za posipanje
Priprema
1.
Ulupati jaja, dodati im jogurt, ulje, so, prasak za pecivo, kukuruzno brašno, slaninu, krastavac i vlašac, pa sve sjediniti. U sve dodati grubo izmrvljen feta sir i izmešati.
2.
U međuvremenu zagrejati rernu na 200 stepeni.
3.
Kalup za mafine ( ja volim u njima da spremam jer je praktičnije i lepo mi izgleda) namazati uljem, da se projice ne zalepe tokom pečenja i sipati smesu, ali ostaviti do 1 cm pri vrhu prazno, da mogu projice lepo da narastu.
4.
Na kraju svaku projicu posuti parmezanom i staviti u rernu na 20 minuta (ako su veci klupi, kao što je moj, a ako su manji, može i 15 minuta). Ako imate rernu sa ventilatorom, možete ga poslednjih 5 minuta uključiti, da lepo porumene.
5.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)