poslastica
STARINSKI RECEPT ZA ČUPAVCE NA "ČAŠE": Od sada ćete ih samo OVAKO SPREMATI, 1 sastojak DAJE MEKOĆU
Danas postoji mnogo recepata, ali ovaj će vas oduševiti, jer se sprema na šolje
Čupavci su kolač na kojem su generacije odrasle.
Danas postoji mnogo recepata, ali ovaj će vas oduševiti, jer se sprema na šolje.
Čim ga probate oduševićete se.
Ukoliko ste početnik u kuhinji i niste ljubitelj merenja sastojaka na kuhinjskoj vagi, ovaj recept će biti idealan za vas. Jer, čupavci će imati prepoznatljiv ukus, spremićete ih brzo i lako i ujedno će biti sočni zahvaljujući dodavanju slatke pavlake u čokoladni preliv.
Sastojci:
čaša jogurta (mera je čaša od 180 ml)
2 čaše brašna
1,5 čaša šećera
1/2 čaše ulja
3 jaja
kesica praška za pecivo
kesica vanilin-šećera
Za preliv:
čaša mleka
150 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Umutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt, pa smesu izlijte u pleh koji ste prethodno podmazali margarinom i posuli brašnom. Pecite u rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha.
U šerpicu sipajte mleko, margarin, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku, pa sve kuvajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pazite da preliv ne proključa.
Pečeni patišpanj isecite na kocke željene veličine, pa ih spuštajte u čokoladni preliv, a onda i u tanjir u koji ste sipali kokosovo brašno.
Ostavite čupavce da se ohlade i "povuku" preliv.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)