GENIJALMO
DA BI VAM PEČENI KROMPIR BIO HRSKAV PRELIJTE GA SA 1 NAMIRNICOM: Od sada ćete ga praviti samo na TAJ NAČIN
Jedan kuvar je objasnio kako da bude hrskav i da se topi u ustima
Pečeni krompir iz rerne svi vole da jedu.
Nema ništa lepše od hrskavog ukusa.
Jedan kuvar je objasnio kako da bude hrskav i da se topi u ustima.
Pored kukuruza, pšenice i pirinča, krompir je jedna od najrasprostranjenijih biljaka na celom svetu. Može da raste na svim geografskim dužinama te zahteva minimalan tretman, a njegove dobrobiti su velike.
Sastojci:
1,5 kg crvenog krompira
40 g maslaca
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
začini po želji (npr. beli luk u prahu, suvi začin, kari…)
Priprema:
Pre svega je potrebno da oljuštite krompir i stavite ga da se kuva kako bi samo malo omekšao. Nakon toga u tepsiju stavite puter i maslinovo ulje, zatim samo na minut stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu kako bi se otopio.
Zatim krompir isecite po želji i poređajte u tepsiju, a zatim ga pospite začinima i promešajte rukama. Nakon toga ga ravnomerno rasporedite kako bi se lepo ispekao.
Pecite ga na 200 stepeni pola sata, a nakon toga ga okrenite pa pecite još 25 min.
Dok je vruć pospite ga medom.
(Espreso/Krstarica)