njami
PRE PRŽENJA SLANINE OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti HRSKAVA
Međutim pre samog prženja obavezno uradite jednu stvar kako bi bila hrskava i ukusna
Znamo da slaninu svi vole da jedu, a naročito ako je domaća.
Međutim pre samog prženja obavezno uradite jednu stvar kako bi bila hrskava i ukusna.
Od sada ćete obraćati pažnju na to.
Mnogi ljudi vole prženu slaninu, naročito za doručak, a i te kako dodaje šmek svakom jelu. Kako bi bila savršeno hrskava, trebalo bi da je prvo skuvate, tvrdi američki kuvar Rojs Betel.A uz pomoć ovog brzog i jednostavnog trika slanina će biti ukusnija i hrskavija.
Ovaj kuvar iz Kalifornije podelio je na društvenoj mreži TikTok najbolji savet za pripremu ove namirnice, a iako ovo možda zvuči čudno, on tvrdi da u potpunosti deluje.
- Ako želite da dobijete savršeno hrskavu slaninu, morate da je prvo malo skuvate. Znam da zvuči kao da neće uspeti, ali bićete oduševljeni - kaže on u videu koji je pogledalo tri miliona ljudi.
Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dela, mišić kao tamniji deo i masnoću koja je dobro poznati beli deo.
Možete i da čuvate tu posudu kako bi u nju stavili masti od narednih poduhvata sa prženjem slanine, pa baciti tek onda kada se potpuno napuni, kako ne bi prljali posude iznova.
U svakom slučaju, poruka je verovatno do sada jasna: šta god radili, nikako ne bacajte mast niz odvod, jer će svet daleko lepše mirisati bez toga.
- Mišići se vrlo brzo termički obrade, masnoći treba više vremena. Zbog toga se jedan deo u toku prženja prepeče, a drugi ostane mekan. Ovo možete da sprečite ako dodate vodu u tiganj, jer to sprečava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo krčkati podjednako, a slanina će biti ravnomerno hrskava - pojasnio je.
Kada voda potpuno ispari, prema njegovim rečima, slanina postaje lepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorelo, a masnoća će se savršeno otopiti, pa je rezultat fin i hrskav obrok. A kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
(Espreso/24sedam)