NJAMI
BUGARSKI DORUČAK GOTOV ZA 3 MINUTA: Sličan je KAJGANI, ali mnogi tvrde da je DUPLO UKUSNIJI od nje (RECEPT)
Od svih jela koje ćete probati u Bugarskoj, najveći utisak ostavilo je njihovo nacionalno jelo, koje se zove miš maš.
Preukusno je, sprema se za 3 minuta i svi ga vole. Može da se jede za doručak, ali i za večeru nekada.
Deca će obožavati miš maš, ali i gosti koji vam iznenada pokucaju na vrata. Ukoliko ste, pak na odmoru u Bugarskoj, miš maš će vam ponuditi u svakom restoranu ili kući u kojoj se zateknete. Zašto? Zato što je preukusno, naravno.
A šta je zapravo ovo jelo simpatičnog naziva? Ukratko, to je kajgana sa sirom i paprikama.
Kako ga spremiti? Samo pratite ova jednostavna uputstva:
Sastojci:
- luk, jaja, sir, paradajz, papričice, hleb
Priprema:
- Najpre u tiganju propržite luk i dodajte ljute papričice i po želji naseckanog paradajza.
- U činiji izmutite jaja za kajganu, dodajte feta sir i tu smesu pomešajte u tiganju sa proprženim lukom, papričicama i paradajzom.
- Čim jaja dobiju čvrstinu, jelo je gotovo (prosečno oko 2 minuta).
- Jelo potom servirate na kriški hleba i voila - uživajte!
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)