bez greške
ZAPRŠKA VAM NIKADA VIŠE NEĆE IMATI GRUDVICE: Domaćice znaju, samo na ovaj način će BITI SAVRŠENA
Samo na taj način neće biti grudvica
Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom.
U nekoliko poteza napravite savršenu zapršku:
Prženje:
Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.
Dodavanje vode:
Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica, prenosi sajt stvarukusa.
Dodavanje u sos:
Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.
(Espreso / Stvar ukusa)