ZA RUČAK
DODAJTE OVU VRSTU MESA U GRAŠAK I SAMO TAKO ĆETE GA SREMATI: Pravi STARINSKI na kojem su GENERACIJE ODRASLE
Jednu vrstu mesa ćete stalno dodavati
Napravite starinski grašak koji će oduševiti celu porodicu.
Generacije su odrasle na ovakvom.
Kada ga probate stalno ćete ga tako spremati.
Jednu vrstu mesa ćete stalno dodavati.
Potrebno je: 500 grama graška; 300 gr suvih rebara; 2 šargarepe; 1 zelena paprika; 1 glavica crnog luka; 1 krompir; 1 kašičica suve mlevene slatke paprike; 1 mala kašičica brašna; so; malo suvog začina; peršunov list; ulje; lovorov list.
Priprema: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i seckanu papriku. Dodati šargarepu, dinstati malo i dodati grašak, suva rebra i na kockice isečen krompir.
Doliti malo vode pa krčkati. Dodati suvu mlevenu papriku, listove lovora, malo začina i soli. Naliti da se kuva. Kad se skuva ubaciti razmućeno brašno i seckan peršunov list. Pustiti da provri. Naš ručak je gotov. Uživajte u bogatom ukusu.
(Espreso/Kurir Stil/ Bakina kuhinja)