TOPI SE
PRELIJTE POMFRIT SA OVIM SOKOM I SAMO TAKO ĆE BITI HRSKAV: Od sada ćete ga samo tako PRAVITI
Da bi to postigli potrebno je da ga prelijete sa jednim sokom
Pomfrit je kod nas omiljen, pogotovo kada se jede uz roštilj.
Ništa ukusnije nema nego kada ispadne savršeno hrskav.
Da bi to postigli potrebno je da ga prelijete sa jednim sokom.
Ne postoji osoba koja će odbiti porciju pomfrita, a ovako pripremljen krompir možete da služite kako go želite. I da jedete kao prilog uz meso, ili samo uz kečap ili majonez... Kako god da odaberete, bitno je da ga napravite kako valja. Pomfrit zlatne boje i hrskave korice dobićete ako krompir prethodno prelijte sparajtom. Gazirani sok ga čini neverovatno ukusnim.
Sastojci: 600 g krompira 1,2 l sprajta
Priprema: Krompir oljuštite i operite, pa isecite kao za pomfrit, na deblje trake. Zatim ga stavite u posudu i prelijte sprajtom. Ostavite minut, dva, pa izvadite iz posude i obrišite ubrusom. Pecite u zagrejanom ulju.
(Espreso/Stvar ukusa)