SJAJNO
RUSI OVE SEMENKE DODAJU U KISELI KUPUS: Mi za to ne znamo, a samo na taj način u buretu TRAJE DO LETA
Oni obavezno dodaju 1 stvar u njega i mirni su cele godine
Rusi imaju svoju metodu za kiseljenje kupusa.
Znamo se se kod nas jede kao lud, ali njima ne propada samo iz jednog razloga.
Oni obavezno dodaju 1 stvar u njega i mirni su cele godine.
Sastojci:
Kupus - 1 kilogram
Šargarepa - jedna
Rotkvica - jedna
So - 1-1,5 kašika
Šećer - 1 kašika
Senf - po ukusu
Semenke kumina - po ukusu
Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomešajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene semenke kumina i senf.
Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promešajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.
(Espreso/Krstarica)