njami
SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA TRIK ZA TESTO ZA PICU: Sipajte 1 SASTOJAK i biće MEKANO
Testo će se topiti u ustima
Testo za picu će biti mekano samo ako ga napravite kako treba.
Jedan recept će vas oduševiti.
Testo će se topiti u ustima.
Italija je zemlja pice, a ljubitelji ovog jela širom sveta su na osnovu originalnog recepta počeli da prave neke svoje varijante sa sastojcima po ukusu, pa tako danas postoji i slatka. Verujemo da Italijani nisu pristalice takvog ukusa, da više vole klasike kao što su margarita i kaprićoza, a njih jednostavno možete da napravite kod kuće od domaćeg testa. Na instagramu je postao popularan video sa receptom za testo za koje vam je potrebno samo 10 minuta i 5 sastojaka. Postanite pica majstor i napravite specijalitet po želji.
Sastojci:
80 ml tople vode
1 kašičica šećera
1 kašičica instant kvasca
135 g brašna
1 kašika maslinovog ulja
Priprema: U vodu sipajte šećer, kvasac i promešajte, pa ostavite nekih 3-5 minuta. U drugoj posudi pomešajte brašno, so, maslinovo ulje, dodajte aktivirani kvasac i promešajte dok se sastojci ne sjedine. Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i par puta premesite. Razvucite u tanji krug i ređajte sastojke po želji.
(Espreso/Stvar ukusa)