SAVET
MAĐARI 1 SASTOJAK OBAVEZNO DODAJU U PUNJENE PAPRIKE: Samo tako im ispadnu MEKANE
Kada vidite šta dodaju krenuće vam voda na usta
Mađari imaju svoj originalni recept za punjene paprike.
Njihov recept se topi u ustima.
Kada vidite šta dodaju krenuće vam voda na usta.
Punjene paprike, omiljeno tradicionalno jelo koje se priprema u skoro svakom domu, jednostavno je skuvati, ali postoje neki trikovi i koraci kojih se treba držati kako bi ispale savršene.
Prva stvar koju možete „nadograditi“ je sos od paradajza u kojem se kuvaju.
Umesto da mu dodajete vodu, koristite bujon ili višak bistre supe od mesa i povrća. Osim toga, nasecite i malo slanine na kockice, ispržite i dodajte u sos.
Ako ste ljubitelj ljute hrane, slobodno možete dodati i malo ljute papričice. Svi ovi dodaci daće posebnu aromu i paprike će biti još ukusnije.
Kako prenosi „Punkufer“, mađarski kuvari savetuju i da sačuvate malo slanine za nadev i pomešate je sa smesom mesa i pirinča.
Još jedan super dodatak koji će dati malo drugačiji ukus je ulje ili namaz sa aromom belog luka – dodajte jednu kašičicu u nadev.
(Espreso/Stil/Pun Kufer)