ZA RUČAK
MAĐARI SAMO 1 VRSTU MESA DODAJU U KISELI KUPUS: Samo to mu DAJE poseban UKUS, domaćice će poludeti ZA RECEPTOM
Da bi im se skuvao kako treba obavezno dodaju samo jednu vrstu mesa
Mađari imaju svoj poseban recept za spremanje kiselog kupusa.
Da bi im se skuvao kako treba obavezno dodaju samo jednu vrstu mesa.
Malo ko zna da to daje posebnu aromu.
Sastojci
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 kašika paradajz sosa
4 kisela krastavca
80 g lenti dimljene slanine
1 glavica crnog luka
1 kašika mlevene crvene paprike
3 oljuštena krompira
4 dimljene kobasice
2 čena belog luka
po potrebi ulje
po ukusu so
po ukusu mleveni crni biber
Priprema
Isecite glavicu kiselog kupusa i dinstajte u šerpi na zagrejanom ulju.Glavicu crnog luka sitno iseckajte i pržite u drugoj šerpi na zagrejanom ulju. Alatkom izgnječite čen belog luka i dodajte u šerpu.
Kada luk omekša dodajte kobasice isečene na krugove i slaninu i kisele krastavce isečene na parčad. Dodajte izdinstan kupus. Dodajte mlevenu crvenu papriku, paradajz sos, krupno izrendane krompire, rasol od kupusa, posolite.
Promešajte, poklopite šerpu i ostavite da se dinsta još 30 minuta.
Kada je gotovo servirajte na tanjir i poslužite.
(Espreso/Recepti)