PREUKUSNO
POHOVANE ĆUFTE OD PASULJA: U njih dodajte OVO POVRĆE, ništa ukusnije nećete jesti, ZAPIŠITE RECEPT
Umesto klasičnih ćufti napravite ove od pasulja i patlidžana.
Ćufte od mlevenog mesa su popularno jelo, a svaka zemlja ima svoj način na koji ih pravi. Predlažemo vam da ih napravite drugačije nego do sada, a za to će vam biti potrebni patlidžan i pasulj. Ne samo da se prave od ukusnih sastojaka, one se na kraju pohuju što ih čini još lepšim. Ovo je odličan predlog za ručak ili kada vam se najave gosti, a najbolje je da ih poslužite sa sosom od jogurta.
Sastojci:
1 patlidžan
450 g pasulja iz konzerve
1 crni luk
2 čena belog luka
prezle po ukusu
peršun
slatka paprika
2 jajeta
Za sos:
200 ml jogurta
1 kašika majoneza
1 mali crni luk
4 čeri paradajza
slatka paprika
Priprema: Isecite patlidžan na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja. U posudi pomešajte pasulj koji ste procedili sa proprženim patlidžanom, secaknim crnim i belim lukom, peršunom, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dobro izblendirajte, pa dodajte prezle, a onda sjedinite sve. U jednoj posudi umutite jaja, a u drugu sipajte prezle. Oblikujte ćufte, pa uvaljajte u jaja, a zatim i u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se ocede. Zatim napravite sos, tako što ćete pomešati jogurt, majonez, seckani crni luk i čeri paradajz, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite. Služite zajedno.
(Espreso/Stvar ukusa)