Ćufte, Foto: Printscreen Youtube/French Cooking Academy

PREUKUSNO

POHOVANE ĆUFTE OD PASULJA: U njih dodajte OVO POVRĆE, ništa ukusnije nećete jesti, ZAPIŠITE RECEPT

Umesto klasičnih ćufti napravite ove od pasulja i patlidžana.

Objavljeno: 07.02.2023. 21:10h

Ćufte od mlevenog mesa su popularno jelo, a svaka zemlja ima svoj način na koji ih pravi. Predlažemo vam da ih napravite drugačije nego do sada, a za to će vam biti potrebni patlidžan i pasulj. Ne samo da se prave od ukusnih sastojaka, one se na kraju pohuju što ih čini još lepšim. Ovo je odličan predlog za ručak ili kada vam se najave gosti, a najbolje je da ih poslužite sa sosom od jogurta.

Sastojci:

1 patlidžan

450 g pasulja iz konzerve

1 crni luk

2 čena belog luka

prezle po ukusu

peršun

slatka paprika

2 jajeta

Za sos:

200 ml jogurta

1 kašika majoneza

1 mali crni luk

4 čeri paradajza

slatka paprika

Priprema: Isecite patlidžan na kockice, pa propržite na malo maslinovog ulja. U posudi pomešajte pasulj koji ste procedili sa proprženim patlidžanom, secaknim crnim i belim lukom, peršunom, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Dobro izblendirajte, pa dodajte prezle, a onda sjedinite sve. U jednoj posudi umutite jaja, a u drugu sipajte prezle. Oblikujte ćufte, pa uvaljajte u jaja, a zatim i u prezle. Ispržite u zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se ocede. Zatim napravite sos, tako što ćete pomešati jogurt, majonez, seckani crni luk i čeri paradajz, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjedinite. Služite zajedno.

(Espreso/Stvar ukusa)