korisno
DA VAM PALAČINKE NE BI BILE ŽILAVE MORATE DA URADITE 1 STVAR: Trik koji svaka DOMAĆICA mora da ZNA NAPAMET
Topiće se u ustima samo ako jedan sastojak dodate kada treba
Često se dešava da kada pravite palačinke one ispadnu žilave.
Postoji caka kako da ne dođe do toga.
Topiće se u ustima samo ako jedan sastojak dodate kada treba.
Ovaj trik svaka domaćica mora da zna.
Palačinke su omiljena poslastica u svakoj porodici, a najviše im se raduju deca. Svima nam se nekad desi da napravimo previše palačinki, koje zatim ostanu za sutradan. Međutim, sutradan obično budu žilave i više nije to to. Uz jednostavan trik, koji sigurno niste znali, uspećete da svaki put napravite savršeno meke i vazdušaste palačinke.
Smesu za palačinke pravite kao i inače, uz jednu sitnu, ali presudnu izmenu. Potrebno je da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekši sneg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi.
Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu, predivnu mekoću. Ono što je najbolje u celoj priči je to da čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.
(Espreso/Stvar ukusa)