savršen ručak
DOMAĆICE, UMESTO NA ULJU PRIPREMITE PODVARAK NA OVOM SASTOJKU: Biće mnogo UKUSNIJI, brzo zapišite RECEPT
Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat
Kiseli kupus pripremljen kao podvarak je ukev odlično jelo za ručak.
Nema ko ga ne voli, a ako uz to poslužite i malo belog luka, ručak će biti savršen.
Potrebno je:
500 g rezanog kupusa
1 kašika masti
1-2 čena belog luka
1 glavica crveni luk
po ukusu mleveni biber
4-5 zrna bibera
1-2 lista lovora
300-400 g suvog mesa
1 kašikica dimljene začinske paprike
Priprema:
U šerpu sipati vodu, staviti suvo meso, neka kuva nekoliko minuta, procediti. Ako imate slaninu i nju možete staviti. U šerpu staviti mast (može i ulje), ali sa masti je mnogo finije i ukusnije.
Sitno iseckati luk, dinstati ga na masti. Kad je luk dinstan dodati iseckan beli luk. Kupus dobro isprati u vodi ako je slan. U šerpu sa lukom dodati kupus, mleveni biber, biber u zrnu, alevu papriku, lovorov list, dodati meso, naliti vodu samo da prekrije kupus.
Dinstati na laganoj vatri oko 1 sat. Sve prebaciti u tepsiju i staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i zapeći. Uz kupus idu odlično projice.
(Espreso/Recepti.com)