Pihtije na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njami

DODAJTE OVU VRSTA MESU U PIHTIJE I SAMO TAKO ĆETE IH SPREMATI: Malo ko zna da će samo tako BITI MEKANE

Ovakve starinske ćete odmah napraviti kada vidite način pripreme

Objavljeno: 06.02.2023. 21:07h

Naše domaćice redovno spremaju pihtije.

Ljudi vole da ih jedu a naročito kao predjelo.

Ovakve starinske ćete odmah napraviti kada vidite način pripreme.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Potrebno je: 2 sveže svinjske nogice i 2 dimljene; 2 juneće nogice; 6 zrna bibera; 2 lista lovora; 1 glavica belog luka; 1 veza razne zeleni; mleveni biber; so.

Priprema: Svinjske i juneće nogice dobro očistiti, ošuriti, oprati, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i ostaviti da se kuva na tihoj vatri.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lovorov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva.

Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Posuti tucanom paprikom i služiti kao hladno predjelo.

(Espreso/Stil/ juznasrbija.info)