recept
PRAVITE VELIKU GREŠKU KADA SPREMATE ŠPAGETE, A DA TOGA NISTE NI SVESNI: Gledajte kako to RADE ITALIJANI
Originalni italijanski recept za karbonaru
Karbonara je jedna od omiljenih pasta na našim prostrima. Kako smo ovo jelo preuzeli od Italijana, odlučili smo da ne pratimo uvek tradicionalnu recepturu te karbonaru usklađujemo prema svojim prohtevima.
No, Italijani ne bi bili srećni da znaju da dodajemo pavlaku u karbonaru, pogotovo što je ova pasta vrlo laka za napraviti.
Sastojci:
5 jaja
150 g gvanćale ili slaninu
100 g parmezana
300 g špageta
biber po ukusu
Priprema: Stavite špagete da se kuvaju. U suvom tiganju prvo propržite biber, pa izvadite iz tiganja u neku posudu i dodajte seckanu slaninu. Propržite je, pa i nju izvadite. Umutite jaja i dodajte parmezan, pa sve dobro sjedinite.
Zatim u tiganj sipajte proceđene špagete i dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite 5 minuta. Smanjite temepraturu, pa dodajte jaja sa sirom. Dobro promešajte i ostavite 2 minuta na niskoj temperaturi. Sklonite sa šporeta, vratite biber i slaninu i opet dobro promešajte.
S druge strane, Gordon Remzi ima svoju ideju kako se pravi karonara.
(Espreso/ Stvar ukusa)