Sarma u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

BACITE POGLED

HRVATSKA KUVARICA OTKRILA TAJNI SASTOJAK BEZ KOG NE MOGU DA ZAMISLE SARMU: Razlikuje se OD NAŠE, PROCENITE SAMI

Svaka domaćica ima svoj recept, a sada je jedna ih Hrvatske otkrila šta obavezno stavlja u sarmu

Objavljeno: 05.02.2023. 10:23h

Čim dođe hladnije vreme i zima svi se obraduju sarmi.

Svaka domaćica ima svoj recept, a sada je jedna ih Hrvatske otkrila šta obavezno stavlja u sarmu.

Sami ćete proceniti da li se razlikuje od naše.

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mlevenog junećeg, ali i mlevenog svinjskog mesa.

Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomešati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suvlja.

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Ipak, čini se da je jedna kuvarica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima.

Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije - hrvatsku svinjetinu i junetinu.

Da li mislite da je na ovaj način uspela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?

(Espreso/Telegraf)