genijalno
SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA CAKU ZA MARINIRANJE PILETINE: Dodajte 1 SASTOJAK i samo tako će MESO biti MEKANO
Ako je meso pravilno marinirano, belo meso će biti sočno i mekano, a korica zlatna
Da bi meso bilo mekano potrebno je da napravite pravu marinadu.
Trik koji svaka domaćica mora da zapiše kako bi jelo ispalo kako treba.
Ako je meso pravilno marinirano, belo meso će biti sočno i mekano, a korica zlatna.
Potrebno za kilogram mesa:
pola kašičice sušenog belog luka, ljute crvene mlevene paprike i bibera.
Pored toga, kako napominju kuvari, potrebno je i pola kašičice začina za piletinu, ali i pola čaše kefira, malo soli, mlevenu papriku i kašiku dižon senfa.
Sve ove sastojke pomešajte, a zatim piletinu dobro uvaljajte u dobijenu smesu.
Nakon toga, potrebno je da stavite meso u frižider preko noći. Ujutru je spremna za pečenje, prženje…
Napomena:
Takođe je važno odabrati pravo posuđe. Keramičke, staklene, plastične, emajlirane posude ili posude od nerđajućeg čelika su idealne za mariniranje.
(Espreso/Krstarica)