Piletina u šerpi, Foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

genijalno

SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA CAKU ZA MARINIRANJE PILETINE: Dodajte 1 SASTOJAK i samo tako će MESO biti MEKANO

Ako je meso pravilno marinirano, belo meso će biti sočno i mekano, a korica zlatna

Objavljeno: 04.02.2023. 09:00h

Da bi meso bilo mekano potrebno je da napravite pravu marinadu.

Trik koji svaka domaćica mora da zapiše kako bi jelo ispalo kako treba.

foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Ako je meso pravilno marinirano, belo meso će biti sočno i mekano, a korica zlatna.

Potrebno za kilogram mesa:

pola kašičice sušenog belog luka, ljute crvene mlevene paprike i bibera.

foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Pored toga, kako napominju kuvari, potrebno je i pola kašičice začina za piletinu, ali i pola čaše kefira, malo soli, mlevenu papriku i kašiku dižon senfa.

Sve ove sastojke pomešajte, a zatim piletinu dobro uvaljajte u dobijenu smesu.

Nakon toga, potrebno je da stavite meso u frižider preko noći. Ujutru je spremna za pečenje, prženje…

Napomena:

Takođe je važno odabrati pravo posuđe. Keramičke, staklene, plastične, emajlirane posude ili posude od nerđajućeg čelika su idealne za mariniranje.

(Espreso/Krstarica)