njami
OVAKO SE SPREMA STARINSKA PITA SA KISELIM KUPUSOM: Topiće se u USTIMA kada vidite način PRIPREME (RECEPT)
Krenuće vam voda na usta čim je probate
Znamo da kiseli kupus svi vole da jedu, ali pita je još bolja.
Krenuće vam voda na usta čim je probate.
Ona čak može da bude i posna.
Priprema je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite je da dosledno sledite recept koji je Telegraf pripremio za vas.
Pored toga što ne zahteva mnogo vremena oko pripreme, ova pita je i ukusna i posna.
Sastojci:
500 g gotovih kora za pitu
1 kg kiselog kupusa ribanca
150 ml ulja
biber
Priprema:
Kupus stavite u posudu i prelijte vodom da ogrezne kako ne bi bio previše slan. Zatim ga premestite u šerpu u koju ste prethodno sipali malo ulje.
Dinstajte kupus dok ne omekša i povremeno dolivajte malo vode.
Kada kupus postane sasvim mek, dodaje biber i začine po ukusu, pa sklonite šerpu sa ringle.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje.
Na radnu površinu spustite dve kore, poprskajte ih uljem, stavite malo nadeva od dinstanog kupusa, pa ih uvijte.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)