zapisaćete to
EVO KOLIKO SE ZAPRAVO BRAŠNA STAVLJA U PALAČINKE: Svi pravite GREŠKU zbog koje ne ISPADNU MEKANE
Najbitnije je da zapamtite koliko se tačno brašno stavlja da bi bile mekane
Kada spemate palačinke važno je da obratite pažnju da smesa ispadne kako treba.
Najbitnije je da zapamtite koliko se tačno brašno stavlja da bi bile mekane.
Savet zlata vredan za sve domaćice.
Kada pogledate sastojke, pomislite kako palačinke nije teško spremiti. Samo ih umutite, a onda pržite u tiganju. Ali, nije sve tako jednostavno. Često se dešavalo dasmesa za palačinke nije dobra i da one ne uspeju. Takođe, ako uspeju nisu prozračne i mekane. Pa, u čemu je onda tajna? Morate da vodite računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojka. U nastavku teksta pročitajte na šta posebno treba da obratite pažnju, a najbitnija stavka su svakako jaja.
Кoliko jaja dodati u testo?
Oni koji tek počinju da kuvaju, veruju da što više jaja stave u smesu da će ona biti bolja. Ali, to samo kvari ukus i na kraju ćete dobiti palačinke koje su gumene. Znači, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. A kako da znate koja je količina odgovarajuća? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Na šta još treba da obratite pažnju
Ono što je još bitno, ako želite mekane i ukusne palačinke, jeste koliko brašna dodajte u smesu. Ako koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.
(Espreso/Stvar ukusa)