Bakin kolač na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

ZAPAMTITE TO

SIPAJTE 1 ČAŠU OVOG SASTOJKA U BAKIN KOLAČ I SAMO TAKO ĆE BITI MEKAN: Spremaćete samo na TAJ NAČIN

Da bim vam stalno ispadao mekad ne smete da ga pravite bez jednog sastojka

Objavljeno: 03.02.2023. 20:49h

Na bakinom kolaču su generacije odrasle.

Svi pamte njegov neodoljiv ukus.

Da bim vam stalno ispadao mekad ne smete da ga pravite bez jednog sastojka.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci

Potrebno je:

3 čaše brašna

1 čaša šećera

1 kesica vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

3 jajeta

1 čaša ulja

1 čaša mleka

Priprema

Pekač uključiti da se zagreje.

Pomešati suve sastojke: Brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Zatim dodati jaja, mleko i ulje. Sve dobro izmesati, da se dobije fina smesa.

Blago pouljiti pekač (tako svaki put pre nego što stavite novu količinu smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, pa ravnomerno raspodeliti istu. Gledajte da to uradite za manje od 10 sekundi.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Zatim poklopite i pecite 2-3 minuta.

Ponavljati postupak, dok ne potrošite smesu.

(Espreso/Recepti.com)