za ručak
BAKA OTKRILA TAJNU KAKO DA MUSAKA BUDE SOČNA: Dodajte 2 kašike ovog SASTOJKA i samo tako ĆETE SPREMATI (RECEPT)
Baka je otkrila tajnu kako da meso ispadne sočno i šta morate da dodate u nju
Napravite musaku po starom receptu.
Baka je otkrila tajnu kako da meso ispadne sočno i šta morate da dodate u nju.
Recept će vas oduševiti.
Potrebno je:
250 gr ml. mesa
1 glavica crnog luka
Četiri čena belog luka
50 grama suve seckane slanine
Ulje
Mlevena paprika biber suvi začin
500 gr krompira
100 grama rendanog kackavalja
2 jaja
100 ml. mleka
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Na krugove iseci krompir pa dodati malo ulja i promešati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.
Na ulju ispržiti seckan crni luk i slanina kad se isprži dodati navedene začine.
Krompir poređati polovinu a mleveno meso odozgo neprzeno pa staviti pržim luk sa začinima preko toga staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeniC do 30 minuta izvaditi iz rerne Preliti sa umucenim jajima u koju ste dodali pola kačkavalja rendanog , mleko i kiselu pavlaku i prelito krompir.
Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumene Miriše cela kuća tako je dobrog ukusa Probajte obavezno prijatno.
(Espreso)