Testo za picu, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes
zapišite
DA BI TESTO ZA PICU BILO HRSKAVO MORATE DA SIPATE 1 SASTOJAK: Caka koju svi moraju da znaju
Korica će biti tanka, ali će se topiti u ustima
Objavljeno: 03.02.2023. 19:34h
Nikolina Jokić
Napravite hrskavo testo za picu po ovom receptu.
Korica će biti tanka, ali će se topiti u ustima.
Zapišite ovaj način pripreme.
POTREBNI SASTOJCI
brašno - 3 i po šolje
voda - topla, 3/4 šolje
maslinovo ulje - 1 kašika
kvasac - suv 1 i po kašičica
šećer - 1 i po kašičica
so - 1 kašičica
Voda, maslinovo ulje, kvasac, so i šećer se promešaju dobro mikserom, dok se kvasac potpuno ne rastvori.
Dodajemo brašno i mešamo dok ga potpuno ne upije smesa. Nakon što se oblikuje lopta, prestanite da mešate.
Stavlja se testo u posudu ili veliki tanjir i pokriva se domaćinskom folijom, da se ne osuši.
Testo se ostavlja u frižider na 24 sata pre nego što se iskoristi.
(Espreso/Bonaepti.rs)