Musaka, Foto: Baka Jelena Petrović

SAVRŠENO

MUSAKA KOJA ĆE VAS RASPAMETITI, SPREMA SE NA SKROZ DRUGI NAČIN: Tajna je u 1 SASTOJKU koji već imate u kuhinji

Probajte na ovaj način spremiti musaku.

Objavljeno: 04.02.2023. 19:14h

Potrebno je:

250 gr ml. mesa

1 glavica crnoga luka

Četiri čena belog luka

50 grama suve seckane slanine

Ulje

Mlevena paprika biber suvi začin

500 gr krompira

100 grama rendanog kackavalja

2 jaja

100 ml. mleka

2 kasike kisele pavlake

Priprema:

Na krugove iseci krompir pa dodati malo ulja i promešati Pola krompira poređati u podmazan pleh.

Na ulju ispržiti seckan crni luk i slanina kad se isprži dodati navedene začine.

Krompir poređati polovinu a mleveno meso odozgo neprzeno pa staviti pržim luk sa začinima preko toga staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeniC do 30 minuta izvaditi iz rerne Preliti sa umucenim jajima u koju ste dodali pola kačkavalja rendanog , mleko i kiselu pavlaku i prelito krompir.

Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumene Miriše cela kuća tako je dobrog ukusa Probajte obavezno prijatno

(Espreso)