Burek, Foto: Privatna arhiva
fenomenalan
OVAKAV BUREK SA JABUKAMA NIKAD NISTE JELI: Jednom ko ga PROBA, ne ispušta ga iz USTA, bolji od NAJBOLJEG (VIDEO)
Popskati uljem i kiselom vodom. Peci na 180 stepeni C 40-50 minuta. Iseći vruću i uživati u sjajnom ukusu
Objavljeno: 03.02.2023. 11:11h
> 11:14h
Vanja Pejić
Ovo ste dugo čekali, sočno i tako ukusno samo šuška, burek sa jabukama.
Potrebno je:
Gotove kore
5 krupnih jabuka
cimet
ulje
100 ml kisele vode
Priprema:
Jabuke izrendati, dodati cimeta i malo ulja. Zašećeriti po želji. Pleh 22 cm prečnika obložiti pek papirom i premazati ga uljm.
Staviti prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom, dodati drugu koru.
Ponovo poprskati uljem i kiselom vodom i dodati šaku rendanih jabuka.
Ponovo dve kore i jabuke i tako dok sve ne utrošite materijal. Pokriti odozgo korom i ušuškati.
Popskati uljem i kiselom vodom. Peći na 180 stepeni C 40-50 minuta. Iseći vruću i uživati u sjajnom ukusu.
(Espreso)