Sutlijaš u činiji, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
poslastica
SUTLIJAŠ ĆE BITI KREMAST SAMO AKO GA SPREMITE NA OVAJ NAČIN: 1 STVAR je ključna u PRIPREMI (RECEPT)
Toliko je kremast da ćete ga tako stalno praviti
Objavljeno: 02.02.2023. 21:58h
Nikolina Jokić
Napravite sutlijaš po ovom receptu i nećete se pokajati.
Toliko je kremast da ćete ga tako stalno praviti.
Tu je i cela priprema.
Sastojci
Potrebno je:
1 čaša pirinča
2 čaše vode
4 čaše mleka
8 kašika šećera
cimet
Priprema
Pirinač ocistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka.
Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka.
Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.
(Espreso/Recepti.com)