zapisaćete ga
DOMAĆE MEKIKE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U TESTO STAVITE 2 SASTOJKA: Po ovom RECEPTU ćete ih stalno SPREMATI
Trik za pravljenje testa svaka domaćica treba da zapiše
Kada nemate nijednu ideju za doručak ili večeru, probajte da napravite domaće mekike.
Njima niko od ukućana neće odoleti.
Testo je mekano i moći ćete da ih jedete i slatke i slane.
Trik za pravljenje testa svaka domaćica treba da zapiše.
Sastojci:
700 g brašna
2 jajeta
500 ml jogurta
300 g krem sira
16 g praška za pecivo
80 ml masti
1 kašika soli
1 kašika šećera
Priprema:
Pomešajte krem sir, jaja, ulje i jogurt. Dodajte brašno u koje ste sipali prašak za pecivo, so i šećer. Umesite testo i podelite da na 12 delova. Oblikujte loptice, pa razvucite. Na sreditni testa napravite 2 manja reza. Pržite u zagrejanom ulju.
Ono što ovaj recept razlikuje od klasičnog je to se dodaje jogurt i krem sir. Ova 2 sastojka čine testo neverovatno mekanim i vazdušastim.
(Espreso/Stvar ukusa)