Pogača, Foto: Bakina kuhinja
NJAMI
U POGAČU DODAJTE SURUTKU, NIŠTA UKUSNIJE NEĆETE JESI: Testo će biti skroz drugačije, tako su radile naše STARE
Ovo je nešto najbolje kada spremate pogaču
Objavljeno: 02.02.2023. 20:35h
Milica Tomic
Ako niste probali - obavezno to učinite...
Sastojci:
brašna tip-400 meko5 šolja
suvi kvasac1 kašikica
soli1 kašikica
šećera1 kašikica
1/2 kafene kasikice praska za pecivo-
surutke2,5 šolje
Kako pripremiti
Prosejati u vecu vanglu 5 solja brasna, dodati 1 cajnu kasiku kvasca, 1 secera, 1 soli, 1/2 kafene kasikice praska za pecivo, umesiti sa 2 1/2 solje surutke, prekriti najlon folijom i ostaviti 2 sata. Premesiti i ostaviti jos 1 sat da kvasa.Oblikujte po želji(ja sam testo oblikovala kao veću štrudlu i podelila na više parčića).
Po želji posuti susamom+mleveni mak+mekinje...po vašem izboru...Prekriti najlon folijom i ostaviti 1 sat. Peci 45 min na 180 C.
(Espreso)