Pogača, Foto: Bakina kuhinja

NJAMI

U POGAČU DODAJTE SURUTKU, NIŠTA UKUSNIJE NEĆETE JESI: Testo će biti skroz drugačije, tako su radile naše STARE

Ovo je nešto najbolje kada spremate pogaču

Objavljeno: 02.02.2023. 20:35h

Ako niste probali - obavezno to učinite...

Sastojci:

brašna tip-400 meko5 šolja

suvi kvasac1 kašikica

soli1 kašikica

šećera1 kašikica

1/2 kafene kasikice praska za pecivo-

surutke2,5 šolje

foto: Printscreen/Youtube/Dijeta mesečeve mene

Kako pripremiti

Prosejati u vecu vanglu 5 solja brasna, dodati 1 cajnu kasiku kvasca, 1 secera, 1 soli, 1/2 kafene kasikice praska za pecivo, umesiti sa 2 1/2 solje surutke, prekriti najlon folijom i ostaviti 2 sata. Premesiti i ostaviti jos 1 sat da kvasa.Oblikujte po želji(ja sam testo oblikovala kao veću štrudlu i podelila na više parčića).

Po želji posuti susamom+mleveni mak+mekinje...po vašem izboru...Prekriti najlon folijom i ostaviti 1 sat. Peci 45 min na 180 C.

(Espreso)