SAVET
SVE DOMAĆICE MORAJU DA ZNAJU TRIK SA KRMENADLAMA: Pre stavljanja u PODVARAK uradite 1 STVAR i biće MEKANE
A postoji jedan trik kako da vam krmendale budu mekane kada ih stavljate u njega
Podvarak je tokom zime mnogima omiljeno jelo za ručak.
Cela kuća zamiriše kada se on sprema.
A postoji jedan trik kako da vam krmendale budu mekane kada ih stavljate u njega.
Sastojci:
kiseli kupus 2 kg
svinjske krmenadle 1 kg
crni luk 2 glavice
beli luk 3 čena
lovorov list 1
mlevena crvena paprika po ukusu
mast ili ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
Kako pripremiti:
Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operate i stavite na luk.
Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, dolivajući malo vode.
Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju.
Kad kupus omekša dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.
(Espreso/Blic Žena)