savet
DOMAĆICE, CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMATE PIRE: Iskusna kuvarica otkrila KAKO DA ISPADNE MEKAN, uvek ćete tako RADITI
Većina nas kuva krompir u vodi, pred kraj ga posoli, procedi, a potom doda mleko i maslac
Iako ste ga pravili stotinu puta u životu, čini se kako smo sve vreme na pogrešan način pripremali pire krompir.
Naime, jedna korisnica TikToka je otkrila trik kako napraviti najukusniji i najkremastiji pire.
Većina nas kuva krompir u vodi, pred kraj ga posoli, procedi, a potom doda mleko i maslac, a onda sve sjedini mikserom ili izgnječi presom. Ali, čini se da postoji jedan jednostavniji, ali i finiji način. Ovom metodom ćete uprljati manje posuđa, a pritom ćete napraviti senzacionalan pire krompir, tvrdi TikTokerika.
U čemu je caka?
Stvar je zapravo u jedinom koraku.
Ona je svoj krompir kuhala direktno u mleku, a kada se omiljeno povrće omekša, dodaje se maslac i so po želji. Potom je sve ispasirala i dobila kremastu strukturu bez grudvica.
Ljudi su joj masovno zahvaljivali na njenom savetu i nisu krili oduševljenje pireom koje su pripremili sledeći njen savet.
„Nikada mi pire krompir nije bio ovako kremast i ukusan, oduševljena sam“, rekla je jedna korisnica.
(Espreso/Krstarica)