jeste li znali
NIKO NIJE IMAO POJMA KADA SE ZAPRAVO UZIMA MED: Tako odmah PRODIRE u organizam i ČUVA IMUNITET
Med rastopljen u tečnosti deluje antivirusno, koristi se za suzbijanje kašlja, a najbolje je uzimati ušećeren (kristalni) med za koji se smatra da je zaista prirodan i da ne sadrži dodatnog šećera i vode. Najbolje ga je uzimati ujutru ili pola sata pre jela, kako bi dao snagu i imunitet održao u najboljem stanju
Mnoge blagodeti se nalaze u ovoj namirnici, a veoma je teško naći hranu u prirodi koja ima toliko korisnih sastojaka kao med. Čak mnoštvo voća i povrća, koji obiluju vitaminima, ne mogu se porediti sa njim.
Njegova lekovita svojstva su neverovatna, odličan je antioksidans, podstiče varenje i metabolizam, a dobar je i probiotik, jača imuni sistem, obrzava oporavak organizma, leči kožu (od rana i opekotina) i sprečava nastanak bora. Ipak, mnogi greše prilikom njegove konzumacije.
Zapravo, preporučuje se da se ova namirnica uzima rastvorena u vodi, čaju ili mleku.
Samo na ovaj način će korisne supstance odmah prodreti u organizam, a ne bi bilo loše ni da malo stoji na usnama kako bi putem kože došao u sluzokožu. Odličan je u izlečenju isušene kože i rana, pa ukoliko imate ispucale usne možete ga malo staviti na njih kako bi iscelio oštećenje.
Med rastopljen u tečnosti deluje antivirusno, koristi se za suzbijanje kašlja, a najbolje je uzimati ušećeren (kristalni) med za koji se smatra da je zaista prirodan i da ne sadrži dodatnog šećera i vode. Najbolje ga je uzimati ujutru ili pola sata pre jela, kako bi dao snagu i imunitet održao u najboljem stanju.
Osobe alergične na med, deca mlađa od godinu dana i dijabetičari ne bi smeli da ga jedu, pa bi bilo najbolje da ga ove grupe ljudi izbegavaju.
Takođe, nije nužno da se med jede drvenom kašikom, prenosi Lepa i srećna.
(Espreso)