za ručak
TAJNA SOČNOG GULAŠA SE KRIJE U TRIK SASTOJKU: Meso će se RASPADATI čim to DODATE u NJEGA
Tajna najboljeg gulaša je u dugom kuvanju mesa, dok ono samo ne počne da se raspada
Gulaš bilo da je je sa junetinom, svinjetinom ili piletinom svi vole da jedu.
Osim mesa ono što ga još čini ukusnim jeste i povrće.
Uz jedan dodatak će postati još slađi.
Gulaš je pravi gurmanski specijalitet jer mu je osnova od junećeg ili svinjskog mesa. Tajna najboljeg gulaša je u dugom kuvanju mesa, dok ono samo ne počne da se raspada.
Neke domaćice dodaju različite začine kako bi poboljšale ukus ovom jelu, ali da li znate da ukoliko dodate jednu manju seckanu tikvicu, vaš gulaš će biti još ukusniji.
Sastojci:
svinjska mast
2 crna luka
1 manja tikvica
800 g junetine
1 čaša paradajz soka
so, biber,lovorov list
Priprema:
Na masti izdinstati crni luk, pa dodati meso seckano na kockice. Poklopite, stavite na laganu vatru i ostavite da se krčka 2-3 sata uz povremeno mešanje. Meso će samo otpustiti svoj sok, ali ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Pred kraj dodajte paradajz sok, začine i tikvicu sečenu na kockice, pa krčkajte dok tikvica ne omekša i počne da se raspada.
(Espreso/Stvar ukusa)