SJAJNo
OVO SIPAJTE U KUPUS RIBANAC I NAPRAVITE NAJBOLJI PODVARAK IKADA: Starinsko jelo puno MESA, biće mnogo SLASNIJE
Naučite kako se pravi najbolji podvarak
Podvarak je omiljeno zimsko jelo, a osnovni sastojak je kiseli kupus. Pored njega možete da dodate malo belog vina i pirinča, jer će biti ukusniji, a najbolji je kada se ispeče sa mesom. Ono može da bude po izboru, a naš predlog ovaj put su bataci.
Ako ispratite sve korake napravićete najukusnije jelo,a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici. Možete da služite i bez mesa, samo sa projom.
Sastojci:
1 kg kupusa ribanca
3 crna luka
malo kima
50 ml belog vina
2 lovorova lista
1 kašičice slatke paprike
biber u zrnu
malo pirinča
3-4 bataka
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, pa propržite u zagrejanom tiganju na malo ulja. Zatim dodajte kupus ribanac, promešajte, pa pospite slatku papriku, lovorov list, kim i biber u zrnu. Opet promešajte. Na kraju sipajte vino i ostavite da se dinsta. Povremeno sipajte vodu, kada vidite da fali.
Kada se proprži dodajte pirinač, šaku do dve, pa pecite u rerni na 200°C da dobije lepu boju. Batake kratko propržite na malo ulja, a onda stavite preko podvarka i pecite zajedno.
(Espreso)