Kupus salata, Foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

sočna i ukusna

KAFANSKA KUPUS SALATA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, domaćice RECEPT KIDA

Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu

Objavljeno: 01.02.2023. 12:24h

Kupus je obavezna salata na stolu uz pečenje ili vojnički pasulj.

Svaka domaćica ima svoje cake spremanja, a najvažnije je da on bude sočan i ukusan.

foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Defitnitvno najbiolja kupus salata jeste u kafanama.

Uz pomoć ovih trikova napravićete originalnu kafansku kupus salatu.

Vojnički pasulj, svadbarski kupus, lovački gulaš... samo su neki od specijaliteta kojima poseban ukus daju velike količine namirnica kao i posvećena priprema.

Isti princip važi i za kafansku kupus salatu koja je uvek nekako lepša, slađa, mekša i saftanija nego ona koju pripremimo kod kuće.

Tajna dobre salate od kupusa samo je delom u količini, a više se krije u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kad mi spremamo kod kuće za ručak.

foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Kuhinjsko osoblje, naime, usitni sam kupus unapred, a ponekad se i začini veća količina. To daje vremena povrću da otpusti vodu i omekša pod delovanjem soli i sirćeta pa je rezultat super ukusna salata.

Uz par trikova, lako ćete postići isti ukus.

Sastojci:

kupus

so

šećer

jabukovo sirće

maslinovo ulje

biber

foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

Priprema:

Naseckajte kupus što tanje (ili ga narendajte), pa ga ovlaš posolite i lagano izgnječite rukom.

Dodajte na vrh noža šećera pa izmešajte viljuškom i kašikom i, ako je moguće, ostavite salatu da odstoji bar desetak minuta.

Sada prelijte sa malo jabukovog sirćeta i maslinovog ulja pa dobro izmešajte i pobiberite.

Po želji, dodajte i malo peršuna - za dekoraciju!

Napomena: mladi, zeleni kupus treba manje gnječiti i neka kraće stoji, a beli, jesenji kupus treba gnječiti više i ostaviti da duže odstoji.

(Espreso)