morate da probate
OVAKO RUSI KISELE KUPUS: Ukusniji je OD NAŠEG zbog 1 POVRĆA, recept će vas RASPAMETITI
Povremeno promešajte drvenom varjačom
Kiseli kupus je obavezna salata koja se sprema za zimnicu.
Postoje razni recepti za ovo jelo koje svi vole.
Evo jednog za kiseli kupus po starom ruskom receptu.
Sastojci:
Kupus - 1 kilogram
Šargarepa - jedna
Rotkvica - jedna
So - 1-1,5 kašika
Šećer - 1 kašika
Senf - po ukusu
Semenke kumina - po ukusu
Priprema:
Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomešajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene semenke kumina i senf.
Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promešajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.
(Espreso)