prekusno
DA BI VAM PALENTA ISPALA BEZ GRUDVICA MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK U NJU: Trik koji ćete svi ZAPISATI
Da bi vam ispala kako treba morate da zapišete jednu caku
Nekada su generacije odrasle na palenti, a danas se ona redovno jede.
Nema ništa lepše kada se ukombinuje sa domaćim sirom.
Da bi vam ispala kako treba morate da zapišete jednu caku.
Sastojci:
4 šolje vode
1 kašičica soli
1 šolja palente
3 kašike maslaca
pola šolje sveže narendanog parmezana
Priprema:
U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.
Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.
Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.
Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.
Ako želite, možete dodati i parmezan.
(Espreso/Gastro.24 Sata.Hr/Kurir Stil)