Štrudla sa makom na dasci, Foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

PREUKUSNO

SVE DOMAĆICE MORAJU DA ZNAJU TRIK ZA ŠTURDLU SA MAKOM: Čim dodate 1 SASTOJAK biće MEKANA

Recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj

Objavljeno: 31.01.2023. 18:12h

Napravite štrudlu sa makom koja se topi u ustima.

Recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Odmah ćete ga zapisati.

foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

Sastojci

Za testo:

500 g brašna

250 ml mleka

30 g kvasca

1 jaje

1 žumance

foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

50 g šećera

50 g otopljenog maslaca

Za fil:

500 g maka

200 g šećera

1,5 šolja mleka

foto: Printscreen/youtube/DomaćiRecepti

Za premaz:

1 jaje

Priprema

U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti. Ostaviti da odstoji 20-ak minuta. Onda podeliti na 3 dela. Za fil pomešati mak i šećer.

Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati. Testo razvući pa premazati filom i uviti u rolat. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa staviti štrudle. Premazati iz umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene.

(Espreso/Recepti.com)