ručak
STAVITE 1 SASTOJAK U FAŠIRANE ŠNICLE I BIĆE NAJMEKANIJE DO SADA: Svaka domaćica mora da zna OVAJ TRIK
Ovaj recept će vam pomoći da ispadnu najbolje do sada
Faširane šnicle se redovno nalaze na trpezama širom naše zemlje.
Ono što mnoge domaćice muči jeste kako da one ispadnu mekane.
Evo recepta koji će vam u tome pomoći.
Ne postoji iskusna domaćica koja nije pravila faširane šnicle, ćufte ili neko durgo jelo od mlevenog mesa, pa čak i početnici savladaju brzo pripremu ovih ukusnih jela.
Ali, koliko god delovalo jednostavno ne uspevaju svima uvek. Postoji jedan mali trik koji su otrkili profesionalni kuvari, a koji će meso učiniti sočnijim i mekšim.
To vam verovatno nikada ne bi palo na pamet, jer je u pitanju šećer. Svako u svom domu ga sigurno ima, ali nikada nije korišćen za prirpemu mesa. Poslušajte savet profesionalaca jer će meso biti mnogo ukusnije. Možda vam deluje čudno, ali obavezno isprobajte.
Naravno, nemojte da preterujete sa dodavanjem šećera jer ćete tako uništiti ukus. On mesu daje neverovatnu mekoću i sočnost.
Jelo će se lako sažvakati i topiti u ustima. U isto vreme, slatki ukus se neće osetiti ako se poštuje pravilan odnos sastojaka. Ako ima premalo šećera, malo je verovatno da će meso dobiti dovoljnu sočnost.
Ali višak šećera će sigurno učiniti jelo bezukusnim. Zato se pridržavajte najjednostavnijeg pravila: po kilogramu mesa - ne više od 1 kašike šećera.
(Espreso/Stvar ukusa)