milina
SIPAJTE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U PILAV I STALNO ĆETE GA TAKO SPREMATI: Samo to će mu dati nesvakidašnji ŠMEK
Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od celog pileta i pirinča
Ako nemate ideju šta danas da spremite za ručak, tu smo za vas.
Pred vama je jedan od najbolji recepata za pilav koji ste ikada probali.
Verujte na reč, vredi probati.
Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od celog pileta i pirinča. Nekoliko puta tokom pečenja se zaliva bujonom. Takođe, pilav možete da spremate i sa delovima piletine, ali vodite računa da ne bude samo belo meso, jer će jelo biti suvo. U Srbiji pile se kuva i koristi se bujon koji se dobija od njega, a Rusi ga pripremaju malo drugačije. Oni proprže i povrće, batake i pirinač, pa tek onda zaliju bujonom i zbog toga se pilav peče kraće.
Sastojci:
2 bataka
300 g pirinča
1 crni luk
2 šargarepe
900 ml pilećeg bujona
30 ml maslinovog ulja
2 kašike soja sosa
Priprema:
Pomešajte maslinovo ulje, soja sos, so, biber, slatku papriku. Sve lepo sjedinite i batake zasecite, pa lepo utrljajte marinadu. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Kratko propržite batake na zagrejanom ulju, tek da dobiju boju. Izvadite meso iz tiganja, pa u isti dodajte seckanu šargarepu i crni luk. Zatim dodajte pirinač koji ste prethodno oprali i kratko propržite. U tepsiju stavite pirinač, crni luk i šargarepu, pa promešajte. Zatim sipajte bujon (napravite ga tako što ćete u vodi rastvoriti kocku supe). Pobiberite i poređajte batake. Premažite ih preostalom marinadom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)