savet
PRE DODAVANJE PILETINE U GRAŠAK URADITE 1 STVAR: Samo na taj NAČIN će meso BITI SOČNO
Međutim, ono što malo ko zna kada treba da se doda meso da bi bilo sočno
Svi volimo da pojedemo ukusan grašak.
Ništa bolje nema od jela na kašiku.
Međutim, ono što malo ko zna kada treba da se doda meso da bi bilo sočno.
Ako želite da zadivite ukućane standardnim ručkom na kašiku-graškom-onda obavezno dodajte tajni sastojak koji ovom jelu daje poseban šmek, a to je supa pripremljena sa mirođijom.
Sastojci:
500 g graška
500 g svinjskog mesa (može i piletina)
1 crni luk
1 prazilk (po želji)
1 šargarepa
1 krompir
3 čena belog luka
1 kesica instant krem čorbe od graška
suvi biljni začin, biber
1 kašičica slatke mlevene paprike
malo mirođije
2 kašike kečapa
1 kasicica suvog vlašca (po želji)
Priprema:
Propržite iseckan crni luk i praziluk (posolite). Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite sa suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.
Kada se meso malo upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte sa vodom, piše Srbija Danas.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte nekih 30-45 minuta (procenite sami).
(Espreso/Noizz.rs)