Grašak u šerpi, Foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

savet

PRE DODAVANJE PILETINE U GRAŠAK URADITE 1 STVAR: Samo na taj NAČIN će meso BITI SOČNO

Međutim, ono što malo ko zna kada treba da se doda meso da bi bilo sočno

Objavljeno: 30.01.2023. 21:09h

Svi volimo da pojedemo ukusan grašak.

Ništa bolje nema od jela na kašiku.

Međutim, ono što malo ko zna kada treba da se doda meso da bi bilo sočno.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Ako želite da zadivite ukućane standardnim ručkom na kašiku-graškom-onda obavezno dodajte tajni sastojak koji ovom jelu daje poseban šmek, a to je supa pripremljena sa mirođijom.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

500 g graška

500 g svinjskog mesa (može i piletina)

1 crni luk

1 prazilk (po želji)

1 šargarepa

1 krompir

3 čena belog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

1 kesica instant krem čorbe od graška

suvi biljni začin, biber

1 kašičica slatke mlevene paprike

malo mirođije

2 kašike kečapa

1 kasicica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Propržite iseckan crni luk i praziluk (posolite). Dodajte meso iseckano na kockice. Začinite sa suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Kada se meso malo upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte sa vodom, piše Srbija Danas.

Poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte nekih 30-45 minuta (procenite sami).

(Espreso/Noizz.rs)